Miten blogi toimii?

MISTÄ ON KYSE?

Maailma on täynnä videopelejä.

Osa niistä on mieleenpainuvia vähintään jollain tavalla, osa keskinkertaista massaa laarin täytteeksi, loput niin hirveitä tai kummallisia, ettei niitä voi unohtaa.

Tässä blogissa allekirjoittanut - stand up -koomikko Iikka Kivi - pyrkii jaottelemaan kaikki pelaamansa videopelit näihin kolmeen kategoriaan. 

Miksi? Koska videopelit ovat tärkeitä eikä niistä vieläkään kirjoiteta tarpeeksi niiden kulttuurilliseen merkitykseen nähden - etenkään tarkastelukulmista, jotka huomioivat muutakin kuin tekniset ominaisuudet ja pelattavuuden. Erityisen kiinnostunut olen filosofisista, historiallisista, aatteellisista, poliittisista ja psykologisista näkökulmista - nämä humanistiset näkökulmat jäävät peleistä kirjoittaessa usein vähemmälle.

Ja koska pelaaminen on vahvasti subjektiivinen kokemus, pyrin myös kuvaamaan tarkasti ajatuksia ja tunteita, joita pelit herättämään - kertomaan niiden merkityksestä juuri minulle.

Ai niin! Koska olen nörtti, minulla on luonnollisesti hyvin spesifejä kiinnostuksen aiheita, kuten Jurassic Park -pelit, Star Wars -pelit ja FPS-sotilasräiskinnät. Näistä löytyvät vielä omat listauksensa - tavoitteenani on pelata ja arvostella kaikki JP-, SW- ja FPS-pelit.

Miten blogi toimii

Hakemistot löytyvät sivupalkista. Listat eivät rullaa paremmuusjärjestyksessä, vaan arvostelut ovat joko ilmestymis- tai aakkosjärjestyksessä. 

Mieleenpainuvat pelit: Pelit, joita kokeilemalla elämälläsi rikastuu jollain tapaa.

Ei ihan -pelit: Harmi, että nämä unohtuvat niin nopeasti. 

Mitä nyt helevettiä -pelit: Karmean huonoja pelejä ja kummallisia kuriositeetteja, silti ehkä tutustumisen arvoisia juuri kalkkuna-arvonsa vuoksi.

Arvostelut ABC: Arvostelut aakkosjärjestyksessä.

Muut arvostelukategoriat: Kootut listaukset Jurassic Park -peleistä, Star Wars -peleistä ja sotilasräiskintäpeleistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti